فهرست مطالب

نشریه دین و سلامت
سال یکم شماره 1 (پیاپی 0، بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ابوالحسن نقیبی، حمزه حسینی، جمشید یزدانی، رقیه شفیعی، فاطمه خراسانی صفحه 1
    سابقه و هدف
    سلامت روان افراد یک جامعه به عنوان یکی از ارکان سلامتی خصوصا در اقشار موثر و سازنده آن، لازمه پویایی، بالندگی و اعتلای آن جامعه است. مذهب به عنوان وسیله ای که ما را به یک قدرت برتر و لایزال متصل می کند، می تواند حمایت کننده روانی بسیار قدرتمندی باشد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه منبع کنترل و مذهبی بودن با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی – تحلیلی، تعداد 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران به صورت تصادفی - طبقه ای با جمعیت متناسب (جامعه آماری 2000 نفر) انتخاب شدند. در هر کلاس پرسشنامه های 28 GHQ- که دارای 28 آیتم در زمینه سلامت عمومی است، پرسشنامه معبد که دارای 65 سوال در زمینه باورهای مذهبی است و پرسشنامه منبع کنترل Rotter که دارای 29 سوال در زمینه منبع کنترل می باشد، به طور تصادفی بین دانشجویان توزیع شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 15 و آزمونهای t-test، رگرسیون لجستیک و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه نمرات پرسشنامه دانشجویان با کنترل بیرونی و دانشجویان با کنترل درونی بیانگر آن است که دانشجویان با کنترل بیرونی، شکایات جسمانی بیشتر، مشکل اضطراب و اختلال خواب بیشتر و کارکرد اجتماعی ضعیف تر داشته و بیشتر مبتلا به افسردگی می شوند. این تفاوت در تمام موارد از لحاظ آماری معنادار بوده است.
    استنتاج
    بر اساس نتایج این پژوهش هر چه کنترل، درونی تر شود شکایت جسمانی- اضطراب و اختلال خواب – عملکرد اجتماعی و افسردگی در دانشجویان کاهش می یابد، لذا می توان استنباط کرد که آموزش و مشاوره علمی از جنبه کنترل درونی اهمیت به سزایی در قشر دانشجو دارد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، مذهب، منبع کنترل، دانشجو یان
  • رحمت الله مرزبند صفحه 9
    سابقه و هدف
    سلامت در فرهنگ متعالی اسلام از ارزش والایی برخوردار است. تا جایی که خداوند، قرآن را کتاب هدایت و سلامت معرفی می کند. مطالعه در قرآن حکایت از رهنمودهای مختلف بهداشتی در مورد سلامت دارد. یکی از رویکردهای قرآن در حفظ و ارتقائ سلامت، توصیه های تغذیه ای در آیات متعدد است، هدف از این پژوهش، شناسایی جهت گیری بهداشت تغذیه در ارتباط با سلامت با تاکید بررویکرد قرآنی است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مبتنی بر روش تحلیلی اسنادی و مفهومی است. در این راستا، ابتدا با مراجعه به منابع تفسیری و حدیثی، ونیز جستجو در بانک های اطلاعاتی از قبیل SID، Magiran، Noormags، Iranmedex اطلاعات لازم مبتنی بر سوالات تحقیق گردآوری شد. در نهایت مطالب گردآوری شده با توجه به اهداف و سوالات پژوهش، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در قالب یک جدول نیز ارائه شده است.
    یافته ها
    آموزه های وحیانی، توجه به سلامت جسمی را با در نظرگرفتن اصول تنوع غذایی، ایمنی و طیب بودن مورد توجه قرار داده است و با دعوت به غذای حلال و پرهیز از غذای حرام و نیز پذیرش خداوند به عنوان رزاق حقیقی، معنویت در سلامت را جستجو می کند. این نگرش معنوی، شاخص های سلامت روان از قبیل آرامش، اخلاق مداری و عمل صالح را به نبال دارد امری که در قرآن بر آن تاکید شده است. توزیع عادلانه غذا در جامعه اسلامی، از دیگر آموزه های قرآنی است که با آن سلامت اجتماعی محقق می شود. لذا جهت گیری رهنمودهای بهداشت تغذیه در قرآن، در راستای تحقق سلامت جامع نگر می باشد.
    استنتاج
    ازآنجا که در آموزه وحیانی، تغذیه سالم در بردارنده جهت گیری های جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی است. ضروری است که رویکرد تغذیه ای اسلام مورد توجه سیاست گذاران عرصه سلامت قرار گیرد تا سلامت واقعی یا جامع نگر در سلامت حاصل گردد.
    کلیدواژگان: معنویت، تغذیه، سلامت روانی، غذای طیب
  • علیرضا رفیعی، ام البنین امجدی سورکی، خدیجه قوی بنیه صفحه 19
    سابقه و هدف
    زیتون یکی از معدود گیاهانی است که در تعالیم دینی جایگاه ویژه ای دارد، قرآن بارها به صراحت از آن یاد کرده و روایات متعددی مصرف آن را مورد تاکید قرار داده است. علاوه بر دیدگاه ویژه ای که دین مبین اسلام در مورد زیتون داشته، این گیاه یکی از گیاهان بومی در سواحل مدیترانه به شمار می آید که به دلیل مصرف بالای آن به نمادی برای کشورهای این مناطق تبدیل شده است. با توجه به اثرات مفید این گیاه بر سلامتی، این مطالعه مرروی سعی دارد تا با ارزیابی اثرات شناخته شده زیتون، راز تاکید قرآن و روایات اسلامی بر مصرف آن را کالبد گشایی نماید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مطالعه مروری بوده که با توجه به هدف تحقیق، اطلاعات لازم از منابع مختلف بویژه منابع تفسیری، بانکهای اطلاعاتی نظیر ISI، PubMed، Scopus، Google scholar، ISC وSID براساس کلید واژه ها استخراج گردید. آنگاه اطلاعات به دست آمده دسته بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد زیتون و ترکیبات آن چندین بار در قرآن و روایات اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است و تحقیقات انجام شده نشان دهنده تاثیرات حفاظتی ترکیبات مختلف زیتون در جلوگیری و یا کاهش اثرات مضرر فرایندهای اکسیداتیو در بدن می باشد. این یافته ها موید کاهش معنی دار انواع بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها در افرادی می باشد که زیتون بخشی از رژیم غذایی آنها را تشکیل می دهد.
    استنتاج
    ترکیبات روغن زیتون اثرات سودمندی بر روی پیشگیری و بهبود بیماری های مختلف دارد و کاهش معنی داری میزان مبتلایان به بیماری های مختلف در جمعیت مدیترانه ای به دلیل وجود این ترکیبات در روغن زیتون است که از گذشته تا به امروز در این جمعیت مورد استفاده قرار می گرفته است. شاید این یافته های اندک نمونه ای از گنجینه ی بی انتهایی باشد که در قرآن کریم و همچنین روایات اسلامی نهفته است و تنها افزایش علم و آگاهی بشر می تواند رمزگشای آن باشد
    کلیدواژگان: زیتون، روغن زیتون، قرآن، اولئوپترین، سرطان، قلب و عروق، رزیم غذایی مدیترانه ای
  • علی اصغر زکوی، رحمت الله مرزبند صفحه 34
    سابقه و هدف
    آموزش، همواره به عنوان مهمترین روش انتقال دانش و مهارت به فراگیران مورد توجه دانشمندان بوده است. گسترش کمی و کیفی دانش به خصوص در قرون اخیر، اهمیت مساله آموزش را بیشتر کرده است. معنویت گرایی می تواند باعث افزایش اثربخشی، سهولت در فرآیند یاددهی- یادگیری، و امنیت روانی در دانشجویان شود. هدف این مطالعه بررسی مهمترین شاخص های معنویت گرایی مدرس در فرآیند آموزش پزشکی، با رویکرد وحیانی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مطالعه مروری بوده و از روش تحلیلی و مفهومی استفاده شده است. بر اساس هدف تحقیق، اطلاعات لازم از منابع تفسیری جمع آوری و در ادامه بر اساس کلید واژه هایی چون: آموزش پزشکی، معنویت، قرآن جست و جو در بانک های اطلاعاتی از قبیلNoormags، Sid، Magiran صورت گرفت. سپس اطلاعات به دست آمده دسته بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با بررسی آموزه های قرآن و حدیث معلوم شد که نگاه توحیدی به جهان و انسان از مهمترین مبانی معنویت گرایی هستند. برخی از شاخص های معنوی در یک مدرس علوم پزشکی، عبارتند از: برخورداری از قلب سلیم، نگاه معنوی به علم، تکلیف گرایی، احساس مسئولیت، اخلاص در آموزش، تواضع در برابر خدا و خلق، پاکی در گفتار، امانت داری، جهاد مستمر علمی، به روز بودن، احترام به مقررات آموزشی و اخلاق حرفه ای.
    استنتاج
    مدرس معنویت گرا، نگاه ویژه ای به علم، آموزش، دانشجو، حرفه استادی و علوم پزشکی دارد. وی آراسته به مجموعه ای از مهم ترین شاخص های معنوی- قرآنی پیش گفته است، و تمام رفتار های خود را در فضای آموزشی بر محور توحید، شریعت و اخلاق حرفه ای رقم می زند. و با این سرمایه معنوی- قرآنی می کوشد نقش خود را در عرصه آموزش و تربیت دانشجویان، بهتر و موثر تر به انجام برساند.
    کلیدواژگان: آموزش، علوم پزشکی، معنویت، قرآن، مدرس، شاخص ها
  • حسین باقری، سید احمد میریان، مائده باقری صفحه 48
  • مینا کاوه، مرتضی صمدی فروشانی، سیدعلی میرغنی زاده صفحه 59
    سابقه و هدف
    حجامت یکی از روش های درمانی طب سنتی برای بازگرداندن واحیا «تعادل» در ارگانیسم است. سابقه استفاده از انواع روش های درمانی حجامت به هزاران سال قبل می رسد.تداوم کاربرد این روش بیشتر با تکیه بر تجربیات گذشتگان و توصیه های بزرگان دینی استوار بوده و هدف این مقاله بررسی نقش حجامت در سیستم ایمنی بدن است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مروری و به روش تحلیلی و مفهومی انجام شده است. بر اساس هدف تحقیق، اطلاعات لازم از منابع علمی و دینی جمع آوری همچنین با استفاده از کلید واژه های مناسب جستجو ی مبسوطی در بانک های اطلاعاتی انجام شده و سپس اطلاعات به دست آمده دسته بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در سالیان اخیر نگرش جدیدی به حجامت در سیستم سلامت بهداشت فردی و اهمیت بالینی آن بوجود آمده است. بررسی ها نشان می دهد که حجامت به عنوان یک درمان سنتی و غیر شیمیایی، در تنظیم سیستم ایمنی، کنترل فرآیندهای التهابی وتاثیر بر عملکرد سلول های التهابی نقش انکارناپذیری دارد.
    استنتاج
    با توجه به مطالعات انجام شده حجامت را می توان به عنوان یک عامل تنظیم کننده سیستم ایمنی تلقی نمود ولی شواهد تجربی بیشتری نیاز است تا تاثیر حجامت را بر کم وکیف پاسخهای ایمنی روشن تر سازد.
    کلیدواژگان: حجامت، سیتم ایمنی، التهاب
  • زهره شاه حسینی، معصومه سیمبر *، علی رمضانخانی صفحه 66
    سابقه و هدف

    اعتقادات دینی و مذهبی جزء خصیصه های اصلی جامعه ایرانی بوده و ضعف اعتقادات دینی در بین نوجوانان ایرانی در مقایسه با سایر آسیب پذیری های فرهنگی و اجتماعی پایین تر است.هدف از این مطالعه، تبیین نیازهای اعتقادی دختران نوجوان ایرانی و راه های برآورده سازی آن ها است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق کیفی،67دختر نوجوان19-12ساله با شرکت در 8 گروه بحث متمرکز10-6نفره، تجارب خود را پیرامون نیازهای اعتقادی دختران نوجوان بیان نمودند.نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع از بین افراد ساکن در مناطق شهری و روستایی شهرستان ساری صورت گرفت.پس از جمع آوری اطلاعات، تحلیل داده ها از طریق روش تحلیل درون مایه ای صورت گرفت.

    یافته ها

    پس از بررسی و تحلیل داده ها از بیانات مشارکت کنندگان در نهایت 4طبقه اصلی تعمیق نگرش دینی، ارتقاء عملکرد دینی، زیبایی شناسی دینی و عقلانیت دینی استخراج گردید.

    استنتاج

    نتایج مطالعه حاضر می تواند به عنوان مطالعه ای پایلوت در راستای برداشتن گام های اولیه برای طراحی برنامه های عملیاتی در حوزه سلامت معنوی نوجوانان و جوانان کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: نوجوانان، نیازسنجی، نیازهای اعتقادی، مطالعه کیفی
  • محمد هادی یدالله پور، رمضان حسن زاده، مهناز فاضلی کبریا صفحه 73
    سابقه و هدف
    بهبود کیفیت زندگی، یکی از مباحث بنیادین در روانشناسی معاصر به شمار می رود. امروزه بسیاری از فیلسوفان، جامعه شناسان و روانشناسان رویکرد کارکردگرایانه به دین دارند و از آثار و نتایج التزام نظری و عملی به دین در حوزه نیازهای روانی و نیازهای اجتماعی بحث می کنند. یکی از مهم ترین رسالت های پیامبران الهی به ویژه پیامبر گرامی اسلام (ص) بهبود کیفیت زندگی در سایه رشد و تعالی اخلاقی است. هدف نوشتار حاضر بررسی تطبیقی بهبود کیفیت زندگی» از منظر اسلام و روانشناسان مثبت گراست.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش تطبیقی و توصیفی با گردآوری اطلاعات از قرآن کریم و روایات و منابع روانشناسی انجام گرفته است.
    یافته ها
    بر اساس دیدگاه درمانگران مثبت گرا انسان می تواند با تغییر دادن احساسات و دیدگاه ها، هیجانات خود را در یک جهت مثبت به حرکت در آورد. در نگاه مبتنی بر آموزه های دینی، فرد بر اساس اصل رشد و درک شخصی و شکوفایی فطرت و شناخت وجود خود و خدا و مطابق اصل معنا یابی، تفسیری صحیح از تجارب خود پیدا کرده و بر اساس اصل غنای درونی در سایه توجه به خداوند، هیجانات خود را در جهت بهبود کیفیت زندگی هدایت می کند.
    استنتاج
    مطالعه حاضر نشان داد برخی از آموزه های بهبود کیفیت زندگی در اسلام و روانشناسی مشترک است و اسلام راهکار های پایدارتر و دقیق تری ارائه نموده است.
    کلیدواژگان: آموزه های دینی، روانشناسی، بهبود کیفیت زندگی، روانشناسان مثبت گرا
  • سید محمد حسینی ارزفونی، ماه منیر دانش، مهدی فخار، مهرداد نادری، فاطمه یوسفی، صالح منصورکیایی صفحه 83
    سابقه و هدف
    علل مختلفی در بروز نا باروری نقش دارد، طبق باورهای دینی ما به نظر می رسد استفاده از طلا که برای مردان حرام اعلام شده یکی از علل بروز این مشکل باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان ناباروری در بین طلا فروشان استان مازندران بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقدماتی در سال 1390 در میان 323 نفر از طلافروشان مرد و متاهل شاغل به کار در استان مازندران انجام شد. از این تعداد 32 نفر به علت مجرد بودن و 4 نفر نیز به علت گذشتن کمتر از یک سال از زندگی زناشوییشان از مطالعه خارج شدند و 287 نمونه باقی مانده پس از تقسیم بندی به سه بخش غرب،مرکز و شرق استان جهت تحلیل های آماری مورد استفاده قرار گرفت.برای جمع آوری و کسب داده ها از پرسشنامه ای شامل 14 سوال استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی در طلافروشان در این پژوهش 42.7سال بوده است.میزان(84%) دارای فرزند و(16%) فاقد فرزند بودند.82 نفر (28.4درصد) خواهان فرزند و186نفر (64.4درصد) تمایلی به فرزنددار شدن نداشتند. 8 نفر(2.8 درصد) سابقه مراجعه به مراکز ناباروری جهت درمان داشته اند. وتعداد 34 نفر(11.8درصد)نیز سابقه ی ناباروری در میان اعضای فامیل درجه یک خود و همسرانشان را اعلام نمودند.65 نفر(31.9درصد) از طلافروشان از طلا در قالب انگشتر، گردن بند، دست بند، ساعت استفاده میکنند و 132 نفر(68.1درصد) نیز از طلا به صورت زیورآلات استفاده نمی کردند.
    استنتاج
    میزان فراوانی ناباروری در طلافروشان در مقایسه با بعضی آمارها در کشور بالاتر بوده و با توجه به این که مطالعه حاضر تنها بر اساس سوالات پرسشنامه انجام شد لذا انجام مطالعات تکمیلی و تخصصی تر در این مورد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناباروری، طلافروشان، مرد، مازندران
|
  • Naghibi, Hosseini, Yazdani Page 1
    The relationship between locus of control and religious believe with students'' mental Naghibi SA PhD Candidate، Hosseini SH MD.، Yazdani J PhD Abstract
    Background And Objective
    A community mental health as one of the pillars of health، especially in classes where effective and constructive، essential dynamics، development and promotion of the community. We consider religion as a means to a higher power، the eternal; the religious can be a very strong psychological support. In this study the relationship between religiosity and mental health focus of control in Mazandaran University of Medical Sciences deals.
    Methods
    This descriptive- analytic study was done on 300 students of Mazandaran University of Medical Sciences selected randomized- stratified according to population based (population 2،000). GHQ- 28 questionnaires with 28 items in field of Public Health، Temple questionnaire with 65 questions regarding religious beliefs and Rotter Locus of Control questionnaire with 29 questions related to the locus of control، were distributed randomly among students in each class. Data analyzed using SPSS software version 15 and t-test، logistic regression and Pearson correlation were analyzed.
    Results
    Total scores of students with external control and internal control indicates that students with external control are suffering from more physical complaints، sleep disorders and more anxiety and lesser social function and they are more susceptible to depression. This difference was statistically significant in all cases.
    Conclusion
    Based on the results of this study، whatever the internal control to be more physical complaints، anxiety and sleep disturbances to be less and reduce social functioning and depression in students، so it can be concluded that education and scientific advice to the aspect of internal control can play an important role among students.
    Keywords: Mental health, religion, Locus of control, Student, Iran
  • Page 9
    Background And Objective
    Islam considers the great value of excellence in health. The Quran is introduced as the Guidance and health book. In this way; in the health care it provides different guidelines. One of the guidelines of the Qur''an in numerous verses is nutritional advices. The aim of this study was to extract and identify the orientation of Health nutrition with emphasis on Quranic teaching.
    Methods
    This review study is based on analytical and conceptual documents. In this regard، we attended to original references، as well as searching databases such as Sid، Magiran، Noormags، iranmedex to collect data and then clarified them according to the objectives and the research questions. Then، the collected materials were analyzed.
    Findings
    In regard to healthy nutrition، the teachings of revelation considers all aspects of health. Regarding to physical health، it proposes the diversity of food and its safety or “Tayyeb”. It considers by Halal and haram foods and also accepting God as true Razzaq، spirituality in health. The spiritual attitude، mental health indicators، such as peace، ethical، and Salih practice is followed. By Feed to the poor and equitable distribution of food in the community، is other Qur''anic teaching which followed social health.
    Conclusion
    Since the teachings of revelation consider the indicators of physical، spiritual، mental and social health in nutrition. It is essential to World Policymakers of fed to attend Islamic approach of Nutrition to be achieved true health.
    Keywords: Nutrition, Health, spirituality, mental, Tayyeb food
  • Alireza Rafiei, Omulbanin Amjadi Page 19
    Olive is one of rare plants that have special status in catechesis and Quran clearly nominated it frequently، our prophet and imams declared its usage. In addition، olive is one of folklore plants in Mediterranean coasts that is became a symbol of this site. During a research، it was marked that the rate of cardiovascular and cancers diseases in Mediterranean population is lower than other because of Mediterranean diet which is rich in utilizing olive and olive oil. In this review we imply to some varieties of olive، olive oil and its nutrients then clarify the mechanisms and molecular pathways of these nutrients on different diseases. Our aim is analysis the beneficial effects of Mediterranean diet on health and finds the assertion of Quran and Islamic training in olive usage.
    Keywords: Olive, Olive oil, Quran, Cancer, Cardiovascular, Oleupetrin, Mediterranean diet
  • Page 34
    Background and
    Purpose
    The education has been attention by scientists as the most important method to transfer the knowledge and skills to students. Quantitative and qualitative development in science، spatially in last centuries، has increased its importance. The spirituality can increase the affectivity، convenience in the process of education، psychological safety in students. The purpose of this article is to Study on the instructor''s spiritual factors in medical science education by emphasizing on revealed teachings.
    Materials And Methods
    This is a review article by the analytic method. In the way of the purpose، the necessary information has collected by study on Holy Qurân، the interpretational references and Hadith books. We searched in some data base as Sid، Noormags and magiran، on the base of some keywords like: medical science education، spirituality and Qurân. Then this information has documented and analyzed.
    Results
    It became clear that the Monotheistic view to world and human are the most important spiritual base، by study on Qurân and Hadith. Some instructor''s spiritual factors in medical science education are: possessing the good heart، spiritual view to science، attention to divine laws، the responsibility، absolute sincerity in education، humility in front of God and people، continued scientific try، to be update، considering to the educational laws and professional ethics.
    Conclusion
    The spiritual instructor has an especially attitude to science، education، students and medical science. He has the collection of Quran- spiritual factors that mentioned above، and arranged all of his behaviors according to Monotheistic view، Divine law and professional ethics. He tries to play his roles in the realm of education and training، better and more effective.
    Keywords: medical science, education, spirituality, Qurân, instructor, factor
  • Dr Hossein Bagheri, Dr Seyyd Ahamd Miriyan Page 48
    The aim of this research is the relationship between reliance of god and the mental health among the students of Azad university of Neka in the first semester of 1389. This research consists of 94 students of boys and girls of Azad university of Neka in the first semester of 1389. The method of this research is survery. For analysis of dadas used spsssoftware and used piersons coherence for statistic methods in discriotion and deduction level. For collecting of dada، used two questioners of reliance of god and general mental healthy questioner. What we gain in this research as a result can be a solution and effective steps to solve the problems and protection of mental health of studends
    Keywords: reliance of god, mental health, Azad university of Neka
  • Mina Kave, Morteza Samadi Foroshani, Mojtaba Shadman, Mohammad Saeed Mazarzadeh Yazdi Page 59
    Cupping therapy is one of the traditional medicine methods to restore and revive balance in blood elements. History of Using of different methods of cupping therapy is thousands of years ago، that are rooted in science، culture and religion in different countries. Continued use of this method during centuries relies on the past experiences and advice of religious leaders and clinical importance of cupping therapy in personal health has been reported. In recent years، role of cupping therapy in the regulating immune system and inflammatory processes has been considered and appears to play a role in modulation of immune system. This article reviews the Cupping therapy as a traditional treatment with special look to its effects on immune system.
    Keywords: cupping therapy, immune system, inflammation
  • Zohreh Shahhosseini, Masumeh Simbar, Ali Ramezankhani Page 66

    Background &

    Purpose

    Cultural، social and educative vulnerability is less in Iranian adolescents. This article examines the spiritual needs of Iranian female Adolescents

    Material and Methods

    A conventional content analysis approach was used for analyzing the participants'' experiences and their perceptions. To collect data 8 focus group discussions were conducted with 67 female adolescents (12-19 years) and 11 semi-structured interviews were done with key informants based on open sampling، with the aim of maximum variation from urban and rural areas of Sari in the North of Iran. All the interviews were audio recorded and transcribed verbatim

    Results

    Four main categories emerged from the collected data: Religious attitude، Religious practice، Religious aesthetics and Rationality in religion.

    Conclusion

    Our study show that Iranian female adolescents search some of their health needs in connection to undying source of inspiration and need to explain the beautiful religious truths for them firmly and reasonably. Failure to meeting these needs could lead to irrecoverable cultural and social vulnerability to adolescents

    Keywords: Adolescents, Spiritual needs, Thematic analysis, Qualitative Study
  • Mohammadhadi Yadollahpour Page 73
    Background And Objective
    The improvement of quality of life is assumed as one of the basic topics in the contemporary psychology. Today، plenty of philosophers، sociologists and psychologists have functionalist perspective to the religion، it means instead of rational discussion on religion (realistic approach) or in addition to rational discussion on religion، discuss on effects of results of the theoretical and practical binding to the religion in the mental and social needs. Doubtless، one of the most important duties of prophets particularly the prophet of Islam (Mohammad) is to improve the quality of life beside moral growth and excellence. The objective of this paper is comparative study on this topic on these two bases. The cognitive behavior therapy is a relatively new approach that intends to situate the individual in his biological، social and cultural structure and context and learn health-living to the individual، relying on the principles and rules of different psychological fields and other sciences.
    Material And Method
    The extant study has been applied based on comparative analytical-descriptive survey through collecting the data out of holy Koran and verses as well as psychological books.
    Findings
    In this paper، a comparative study has been applied on the treatments based on the improvement of quality of life from the viewpoint of positivist psychologists and religious instructions. According to the perspective of positivist therapists، the man by changing the sensation to past، perspective to the future and quality of experiencing the presence can move his emotions to a positive direction. As well as، in the viewpoint based on religious instructions، he may interpret his experiences truly according to the growth and personal perception principle and nature prosperity and recognition of his existence and God، and in accordance with the signification principle and framing، and finds a positive attitude by deep recognition and knowledge through internal and external integration and based on the internal wealth principle and attention to God and leads his emotions towards the improvement of quality of life.
    Conclusion
    The summary of this study indicated that some instructions of quality of life improvement are common in Islam and psychology، and Islam has presented more stable and precise course of actions.
    Keywords: Religious Instructions, Psychology, Improvement of quality of life, Positivist Psychologists